Home

Op 11 november trokken 11 studenten, een theatermaker, een docent, een artistiek leider en een wethouder naar Changzhou, China. Gewapend met foto- en filmtoestellen,ipads en laptops kregen zij de opdracht onze zusterstad in beeld te brengen. De één lette op architectuur, de ander op eetgewoontes of op onverwachte pareltjes in de stad.
Gepakt en gezakt met materiaal kwam men terug. In de afgelopen 5 maanden groeide hun prille enthousiasme uit tot beklijvende impressies en zijn eerste indrukken vervangen door gefundeerde visies. Ieder krijgt een ruimte voor zijn presentatie. De bezoeker dwaalt door dit tijdelijke Theatre of Changzhou als door het hart van onze zusterstad.

Naast de studenten was ook theatermaker Leen Braspenning (HZT) in Changzhou. Zij maakte n.a.v. haar ervaringen de voorstelling Het herstellen van de wereld. Lucas De Man (HZT) ging aan de slag met de Chinese danseres Ning Xi en maakten There is a me in meeting.

Natuurlijk kan er Chinees worden gesnackt en er is een karaoke-avond. Voor de kinderen zijn er op de zondag Chinese workshops en als klap op de vuurpeil bezoekt een Chinese delegatie dit evenement. De studenten van het Changzhou Art College brengen een voorstelling mee uit Changzhou die twee dagen te zien is.

Het Zuidelijk Toneel, Fontys Hogescholen en De NWE Vorst zijn ervan overtuigd dat we door deze culturele uitwisseling onze zusterstad beter leren kennen en het gemakkelijker wordt om met elkaar om te gaan. Dit project is daarom voor iedereen interessant die nieuwsgierig en open van geest is. Loop vooral even binnen!

Klik hier voor het programma per dag.
Binnenkort volgt op hier ook de volledige timetable.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s